Soms denken mensen dat ze minder moeten eten als ze willen afvallen, of niet willen aankomen. Dit klopt niet! Je kunt namelijk enorme hoeveelheden van bepaalde voeding eten. Dit geldt niet voor alle voeding maar wel voor onderstaande:

1. Zeewier

Waarschijnlijk eet je niet elke dag zeewier, maar dit zou je wel kunnen doen! Het is namelijk extreem goed voor je. Dit komt onder andere door de hoeveelheid jodium die erin zit, wat goed is voor onze schildklier en het metabolisme. Daarnaast zit er ook kalium, ijzer, magnesium, calcium en vitamine B1, B2, B6 en B12 in deze voeding.

2. Appels

An apple a day keeps the doctor (and the fat) away! De vezels in de appel zorgen dat je je lekker lang vol voelt en daarnaast krijg je er die zoete opkikker van. Je moet de schil uiteraard even goed wassen, maar het liefst eet je de appel in zijn totaliteit (dus met schil). Daarnaast zitten er maar weinig calorieën in appels, ongeveer 50. En dat maakt het een lichte snack!

3. Bietjes

Bietjes zijn rijk aan mineralen, voedingsstoffen en water. Daarnaast zijn het goede bronnen van mangaan en magnesium. Dit helpt ons bij de regulatie van de bloedsuikerspiegel en spier- en zenuwfunctie. Een portie bieten bevat maar 40 calorieën dus hier kun je lekker veel van eten. Je kunt er bijvoorbeeld ook zelf hummus van maken!

Tip: Volg nu mijn online programma in 21 dagen slanker, een onderdeel in het online programma in 8 weken hormonaal in balans! Waarin ik je 3 weken lang online begeleid om weer op gewicht te komen, of kilo’s kwijt te raken.

4. Selderij

Selderij werkt enorm goed bij het ontgiften van het lichaam. Selderij bestaat voornamelijk uit water en dat zorgt ervoor dat ons lichaam de gifstoffen kan uitscheiden. Daarnaast helpen de voedingsvezels onze spijsvertering en dragen de vitaminen en mineralen bij aan een gezond lichaam. 100 gram selderij bevat maar 15 calorieën. Je kunt hier dus eindeloos van snacken.

LEES OOK: Celery Juice: dit is de reden waarom het zo gezond is.

5. Citrusvruchten

Denk aan: sinaasappels, mandarijnen en grapefruit, hier zit heel veel vitamine C in en ook flavonoïden. Dit is goed voor de gezondheid van onze lever, de huid, de spijsvertering en het houdt ons gewicht onder controle. Een sinaasappel bevat rond de 45 calorieën dus het is bijna alsof je een super gezond hapje lucht eet ;).

6. Komkommer

Net als selderij bestaat komkommer vrijwel volledig uit water. Het eten van komkommer gaat vochtretentie en een opgeblazen gevoel tegen. En qua calorieën kan het natuurlijk haast niet minder. 100 gram komkommer bevat rond de 15 calorieën. Je kunt de komkommer wat zwaarder maken door er amandelpasta op te doen.

7. Eieren

Eieren zitten vol met eiwitten en daar wordt ons lichaam erg blij van. Zolang het ei niet gefrituurd is is het een gezonde keuze. Een gekookt ei bevat ongeveer 80 calorieën, een gebakken ei ongeveer het dubbele maar dat is evengoed heel gezond. Je kunt dus gerust eitjes eten als ontbijt, lunch, snack of bij het avondeten.

8. Aubergine

In aubergine zitten veel vezels en daarnaast is het watergehalte groot. 100 gram aubergine staat gelijk aan 25 calorieën en dat is zeer weinig. Je kunt de aubergine bakken of grillen en je kunt er ook een heerlijke baba ganoush van maken. Aubergine doet het ook goed gecombineerd met hummus en andere dipjes.

9. Groene groenten

Groene groenten zoals broccoli, kool en bloemkool zijn goede bronnen van voedingsvezels. Ze behoren tot de familie van kruisbloemige groenten. Het is verstandig om iedere dag iets van een groene groente te eten omdat deze zo reuze gezond zijn. Wissel de groene groentes af met andere gekleurde groenten voor het meest gezonde voeding.

10. Meloenen

Meloenen (rood, geel, groen) helpen allemaal bij het ontgiften van het lichaam. Ze bestaan voor ongeveer 90 procent uit water en daarnaast zijn ze zo goed als vetvrij. 100 gram meloen bevat ongeveer 30 calorieën. Eet alleen niet de hele meloen op, want dan krijg je wel heel veel suikers binnen. Overal waar te voor staat is natuurlijk niet goed.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten