Pure chocolade is niet slecht voor je! Sterker nog: het is gezond. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, wat komt door de flavonoïden die beschermen tegen schadelijke UV-stralen. En daarnaast is kokos ook reuze gezond voor je. Zo is het onder andere goed voor de vetverbranding, het immuunsysteem en geeft het je een goede energieboost.
Zie hier het heerlijke recept!
Ingrediënten:
- 1½ kop gemengde fijngehakte noten (denk aan paranoten, pistachenoten, amandelen, hazelnoten)
- ¾ kopje kokosrasp
- 700 gram donkere chocolade (70 procent)
- 3 eetlepels honing
- ⅔ kop gemengde gedroogde bessen (goji, inca, veenbessen, bosbessen, zure kersen)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de noten en de kokosrasp op een bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven. Laat dit 5 minuten roosteren en haal het eruit wanneer het een mooi goudbruin kleurtje heeft en heerlijk ruikt. Zet het opzij en laat het even afkoelen.
- Plaats bakpapier op een bakplaat. Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de honing in een hittebestendige kom. Plaats deze au bain-marie op het fornuis en roer het tot een gesmolten geheel.
- Voeg het noten-mengsel toe aan de gesmolten chocolade en doe hier ook de gemengde droge bessen bij.
- Meng het geheel en verspreid dit over het bakpapier op de bakplaat. Zorg dat het mengsel dun wordt uitgesmeerd, je wil namelijk een brokkelig effect creëren.
- Plaats de bakplaat tot slot in de koelkast en laat het mengsel 1 uur hard worden. Na dit uur kun je het opdienen als een geheel of in stukken afbrokkelen. Je kunt het chocolade noten blok makkelijk bewaren in een plastic bakje en hier dus lang plezier van hebben.
Tip: bewaar het notenblok in deze bakjes en neem dit mee naar je werk! Ik gebruik deze bakjes eigenlijk voor alles omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).
En wil je nog iets anders lekkers maken? Maak dan deze chocoladecake, hier worden je hormonen ook erg blij van!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
1 juli 2016
VEGAN OREO!
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
12 september 2017
Recept: good for the brains food
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
16 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –