Oooooh wat ben ik er toch dol op: Roomboter. Lekker dik op mijn speltboterham, voor het bakken van mijn zalmmoot of in mijn bulletproof koffie, het maak niet uit, I love it.
Bang voor roomboter
Veel mensen zijn bang voor roomboter. Dit zit toch vol met verzadigde vetten hoor je ze zeggen? Dat klopt! De meningen verschillen of deze verzadigde vetten gezond of ongezond zijn. Sommige wetenschappers beweren dat ze kanker bestrijden, anderen dat ze juist kanker veroorzaken. Het wordt dan ook tijd dat men onderscheid gaat maken tussen verzadigde vetten die op industriële wijze uit plantaardige producten worden verkregen en verzadigde vetten uit dierlijk vet in de vorm van roomboter. De melk waaruit deze boter wordt gewonnen is bedoeld om aan jonge dieren te geven en moeder natuur kan het toch eenvoudigweg niet van slechte stoffen hebben voorzien.
Vitamine A & D
Naast vitamine A bevat roomboter veel vitamine D, E en K. Vitamine D zit maar in weinig plantaardige voeding dus het kan voor vegetariërs geen kwaad om te eten. Vitamine D bevordert de opname van calcium en is nodig voor een goed werkend immuunsysteem. Het is dus ook erg geschikt voor de boterhammetjes van je kids.
Schildklier & bijnier
Boter is een natuurproduct. Het bestaat uit vetten die in melk zitten, er zit vrijwel geen lactose meer in. Mensen met een lactose-allergie kunnen vaak wel roomboter eten. Ook zit deze boter vol met gezonde stoffen. Het bevat de meest vitamine A. Deze vitamine is goed voor het hele lichaam en met name voor de schildklier en de bijnier. Wanneer je last hebt van je schildklier of bijnieren en je eet margarine dan is het goed voor je gezondheid om over te stappen op roomboter.
Tip: Biologische grasboter heeft de voorkeur!
Bron: Mens en Gezondheid
Gerelateerde berichten
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
24 november 2014