Bij sommige vruchten word je alleen van de naam al blij. Passievrucht klinkt als liggen onder een palmboom met een verkoelend sapje in je hand. Dat is precies wat deze vrucht doet, het heeft namelijk een frisse zoetzure smaak.
Roots van de passievrucht
De passievrucht is een vrucht van de klimplant die familie is van de passieflora. De roots van deze vrucht liggen in Zuid-Amerika. Op heden wordt er vooral geïmporteerd vanuit Kenia, Venezuela, Ivoorkust en Zimbabwe.
Samenstelling
De samenstelling van deze vrucht bestaat uit een dikke schil waaronder het vruchtpulp verborgen zit. De vruchten hebben een rijke geur en smaak die knipoogt naar een combinatie van guave, citroen en ananas. Je herkent een rijpe exemplaar aan de rimpeligheid aan de buitenkant. Wil je hem nog even bewaren? Ga dan voor eentje die nog niet helemaal gerimpeld is, want vervolgens kun je hem nog 2 tot 3 dagen buiten de koeling laten doorrijpen.
Lekker tussendoortje
Door de hoge vitamine C en ijzergehalte is de vrucht ideaal voor een lage bloeddruk en ijzertekort. Ook is de vrucht rijk aan bètacaroteen, kalium en calcium. Passievrucht is ideaal als tussendoortje, 100 gram van dit fruit telt 52 calorieën.
Mix it up!
Je kan dit fruit eten door het doormidden te snijden en het vervolgens uit te lepelen. Het vruchtvlees en de pitten zijn de eetbare delen. Ook is de vrucht lekker om in je smoothie te doen. Mix sinaasappelsap, een banaan, gesneden ananas, wat kokosmelk en de passievrucht in een blender en je hebt een heerlijk tropisch sapje! (Nu de palmbomen nog..)
Tekst: Shanise de Ruiter
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
23 februari 2016
Hongergevoel?
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
15 oktober 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –