Panna Cotta is nog gekker/notiger geworden met deze bakewell-variant op een klassiek dessert. Rude Health Amandel Drink geeft je Panna Cotta een subtiele zoete smaak welke de kersen balanceert. Probeer ze zelf thuis te maken. Je mond zal je dankbaar zijn.
Aantal: 4
Bereidingstijd: 20 min
Rusttijd: 1 uur en 20 min
Recept voor de Panna Cotta:
- 2 Kopjes Rude Health Almond Drink
- ¼ kop ahornsiroop
- ½ theelepel agar poeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel amandelextract
- 25 ml Amaretto (optioneel)
- Een handvol geroosterde amandelen
- Recept voor de compote:
- Een handjevol verse of bevroren kersen zonder pit
- 1 theelepel ahornsiroop
Methode:
- Voeg de Almond drink, ahornsiroop en agar poeder toe in een middelgrote pan en roer het goed tot een mengsel.
- Voeg het vanille-extract en amandelextract en roer opnieuw
- Zet het mengsel tijdens dat het geroerd wordt op middelhoog vuur en breng het aan de kook. Als het eenmaal begint te koken, zet het iets lager en laat het voor 2 minuten sudderen.
- Haal de pan van het vuur en voeg indien gebruik de Amaretto toe.
- Giet het mengsel in een kan en verdeel het over vormpjes op een dienblad.
- Laat het mengsel rusten op kamertemperatuur voor 20 minuten en zet het daarna in de koelkast voor minstens 1 uur om het volledig te laten rusten.
- Maak tijdens het koelen je compote door de bessen en ahornsiroop in een steelpan op middelhoog vuur te plaatsen. Roer tot de bessen een beetje zacht en opengebroken zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Voor het serveren, draai de Panna Cotta om uit het vormpje op een eigen bord, of serveer gelijk vanuit het vormpje.
- Maak het af met de compote en geroosterde amandelen.
MAAK OOK: Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
2 juli 2016
3 x ei love you
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
7 mei 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –