Ken je dat moment waarop je ontzettend veel zin hebt in een mango, maar deze nog onrijp is? Je knijpt erin en legt ‘m vervolgens teleurgesteld terug. Dit hoeft niet langer met deze tips!
Gebruik de magnetron
Dit is misschien niet de allerbeste manier om je mango eerder te laten rijpen (hij smaakt wellicht wat minder zoet), maar hij wordt absoluut eerder rijp. Dit is hoe je te werk gaat: pak een mes en prik 4 tot 5 gaatjes in de mango (dit doe je zodat de stoom kan ontsnappen). Doe het fruit vervolgens in een papieren zak en leg dit zo’n 10 seconden in de magnetron. Je haalt de mango eruit en drukt er vervolgens zachtjes op. Als de mango zacht voelt kun je hem eten, als dit niet het geval is plaats je hem nog even in de magnetron.
Gebruik een papieren zak
Deze trick komt je waarschijnlijk bekend voor omdat we dit ook toepassen bij (nog) onrijpe avocado’s. Dit werkt als volgt: leg de mango in een papieren zak, rol de zak dicht en bewaar deze op het aanrecht. Mango’s geven net als avocado’s ethyleen af, dit is een geurloos gas dat het rijpingsproces versnelt. De papieren zak zorgt ervoor dat dit gas nog meer haar werk kan doen en daardoor is je mango lekker snel rijp. Let op: dit kan heel snel zijn, maar het kan ook een dag duren.
LEES OOK: 7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten.
Ongekookte rijst toepassen of popcorn
Je kunt de kracht van ethyleengas ook benutten door je mango één nacht onder te dompelen in een kom ongekookte rijst of popcorn. Het duurt dan ongeveer 1 à 2 dagen voordat de mango rijp is. Check de vrucht regelmatig tussendoor want het kan soms ook sneller of langzamer gaan.
Geduld
Geduld is een schone zaak en dit is uiteraard de laatste optie. Leg het fruit op het aanrecht en wacht geduldig af. Zorg dus wel dat de vrucht hier ligt en niet in de koelkast, want dan ben je verder van huis. Als je de vrucht op deze manier laat rijpen duurt dit al met al een paar dagen.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
23 februari 2016
Hongergevoel?
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
9 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –