Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
29 december 2017
De anti-kater pil
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
20 juni 2015
Lazy Sushi
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
21 januari 2016
Get fit with HIIT
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
9 april 2014
Ontzuren met thee
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
1 juli 2016
VEGAN OREO!
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
31 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –