Zit jij ook vaak ‘s avonds op de bank en heb je dan stiekem wel zin in een handje chips? Je weet dat dit niet gezond is, maar oooh zo lekker… Wij hebben nu een heerlijk receptje voor je om gezonde chips te maken. Je kan er zo veel van eten als je wil!
Chips van Nori
Ingrediënten:
- 10 normvellen (zie tip)
- olijfolie
- fleur de sel
- borsteltje
Bereiding:
Bereiding: 5 minuten – Gaartijd: 2 à 3 minuten
Zet een potje met water en een potje met olijfolie klaar.
Borstel één kant van de normvellen in met olijfolie en kruid ze met een beetje fleur de sel. Vouw de vellen in tweeën met de ingevette kant naar binnen. smeer nu de beide buitenkanten in met water. Het vel zal daardoor helemaal week worden, en dat is de bedoeling. Knip de vellen tot chips in de gewenste vorm. Ik knip ze altijd in driehoekjes, dat is gemakkelijk. Leg de driehoekjes op een ovenplaat. Zet 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tip – Niet enkel bij het aperitief
Ik serveer deze chips ook vaak bij een vismaaltijd. Ik zet het kommetje met chips gewoon op tafel en iedereen bedient zichzelf. Dat voegt een knapperige ‘bite’ toe aan het geheel en brengt variatie. Zijn de chips de volgende dag niet meer zo knapperig, zet ze dan gewoon weer even in de oven.
Tip – Nori
Nori is wellicht het bekendste zeewier bij ons. Maar ik kan je zeker aanraden om ook eens te experimenteren met andere zeewieren zoals arame, dulse, hiziki, wakame … Zeewieren worden al heel lang gegeten, over de hele wereld. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten, zoals jodium, ijzer, magnesium en kalium. Ze zijn ook een goede bron van calcium (calcium zit dus niet alleen in melkproducten), vitamine C, A, B6 en E.
Wieren zijn ook lichter verteerbaar omdat waterplanten zachter zijn van structuur. Normvellen vind je in de gewone supermarkt, maar voor andere soorten zul je wel naar een natuurwinkel moeten gaan. Daar vind je ze gedroogd, en dat is handig, want daardoor kun je ze lang bewaren. Alle zeewieren zijn heel eenvoudig te bereiden: Je laat het zeewier eerst weken en dan meekoken met groenten, linzen, kikkererwten of vis. Eenvoudig, lekker en gezond.
Het boek van Pascale Naessens
Vind je dit een lekker gerecht? Het komt uit een van mijn favoriete kookboeken, namelijk: Puur eten dat je gelukkig maakt 2, van Pascale Naessens. Zij heeft in haar boek nog veel meer van dit soort heerlijke gezonde gerechtjes staan. Proberen? We bieden het boek hier aan in onze shop. LINK SHOP
Tekst: Djoeke Dekker voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
17 september 2015
Ontbijt ijs
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
31 maart 2015
Gifvrij eten
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
17 december 2015
Strakke benen en billen?
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
14 juni 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –