Pompoensoep met groene curry en kokos
Flespompoenen en curry, dat verwarmt je van binnen en van buiten. Ideaal voor dagen dat je heen en terug tegenwind had, je hele vrije zaterdagmiddag op een te koud voetbalveld hebt gestaan om naar je kind te kijken of een regenbui op je hoofd kreeg tijdens het hardlopen. Er is geen winterprobleem te groot voor pompoensoep met groene curry en kokos.
Ingrediënten pompoensoep
100 gram Thaise groene currypasta (Gebruik het liefste van die felgroene met kokoscrème, die zijn het lekkerst)
800 ml Rude Health Coconut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
½ flespompoen (ongeveer 400 gram), zonder schil en in stukken
100 gram rijstnoedels
Twee tenen knoflook
1 ui (een rode of een witte, net hoe je je voelt)
Kokosolie of pindaolie (arachideolie) om in te bakken
Groentebouillon, 1 blokje of twee eetlepels poeder
Light Soy Sauce
https://staging.vivonline.nl/waarom-kokos-gezond/
Instructies
- Pel je knoflook en snij het superfijn, of gebruik een knoflookpers. Pel en snij je ui in kleine stukjes. Doe een eetlepel olie in een pan waar straks alle soep in past en bak de ui en knoflook al roerend in tien minuten zacht en zoet. Voeg de currypasta toe en kook het nog twee minuten, terwijl je blijft roeren.
- Voeg de kokosmelk, de groentebouillon, 400 ml kokend water en de pompoen toe. Breng de boel aan de kook en laat het 10-15 minuten zachtjes koken.
- Doe water in een andere pan en kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels over vier kommen.
- Als de pompoen zacht en gekookt is (dat duurt ongeveer 20 minuten), doe dan het vuur uit en pureer een paar stukken pompoen om de soep wat dikker te maken. Voeg de groente toe aan de soep zodat ze zacht worden. Voeg peper en zout toe.
- Giet de soep over de noedels en de groente en garneer ze met de extra’s.
Extra’s: gesneden spinazie of andere groene groente, fijngehakte pinda’s, koriander of basilicum en/of een beetje limoensoep.
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
30 september 2015
Glutenvrije maand
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
12 juni 2014
Frisse juice
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
30 april 2014
ONE event!
14 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –