Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
5 oktober 2018
Viv’s detox
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
15 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –