Misschien verbaast het je een beetje, maar het is aan te raden om de schil van de avocado te wassen. Normaal gesproken snijd je deze open en hol je hem uit, maar vanaf nu was je eerst de schil even.

The Food and Drug Administration heeft onderzoek gedaan naar de schillen van avocado’s en concludeerden dat deze vol bacteriën zitten. Deze bacteriën kunnen zich naar binnen nestelen ondanks dat je het niet verwacht.

Avocado wassen

In principe wordt deze gedachten steeds minder gek, als je denkt aan al alle mensen die eerst een avocado voelen voordat ze hem kopen. Ze voelen of deze al rijp is en zo gaan er dus iedere dag meerdere handjes overheen. Als jij hier vervolgens met een mes in snijdt bestaat er een kans dat je de bacteriën mee naar binnen brengt – wat we uiteraard niet willen.

Dus blijf vooral de meest heerlijke recepten met avocado’s maken maar was deze voortaan eerst even af. Het is een kleine moeite maar daardoor ben je wel verzekerd om de onaangename bacteriën de baas te zijn. Klik hier voor mijn dagelijkse smoothie recept waarin avocado is verwerkt.

Tekst: Inga Stoit