Als je van curry houdt, dan moet je dit recept zeker eens maken! De basis is zoete aardappel en sperziebonen in een rijke kokossaus. Daarbij serveer je luchtige quinoa en je maakt het af met knapperig gebakken kikkererwten. Zo lekker kan gezond zijn!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Zoete aardappelcurry met sperziebonen en quinoa!
Wat heb je nodig?
- een blik kikkererwten
- 1 limoen
- een ui
- 1x zoete aardappel
- 10g milde madras currypoeder
- 30g verse koriander
- 220g sperziebonen
- 400ml kokosmelk
- 400g witte quinoa
- zout
- zwarte peper
- plantaardige olie
Hoe maak je het?
Heteluchtoven voorverwarmen op 225 graden. Kikkererwten in zeef met koud water afspoelen, dan met keukenpapier droogdeppen. Dan kikkererwten op bakplaat met bakpapier leggen, met 1-2 el olie, helft van currypoeder, snuf zout en peper vermengen en in ca. 20-25 min in oven goudbruin en knapperig bakken. Halverwege omhusselen.
Ondertussen in grote kookpan ruim water aan de kook brengen. Zoete aardappel in ca. 3 cm grote blokjes snijden. Ui pellen en fijnhakken. Uiteinden van sperziebonen verwijderen. Blaadjes van koriander plukken, steeltjes en blaadjes los van elkaar grof hakken.
Grote kookpan met 2 el olie op middelhoog vuur verhitten, ui en zoete aardappel toevoegen en ca. 4 min aanbraden. Vervolgens madras currypoeder en koriandersteeltjes toevoegen en ca. 1min meebakken. Dan kokosmelk en 400 ml water toevoegen. Geheel licht borrelend in ca. 15 min koken totdat zoete aardappel beetgaar is.
Zodra het water kookt, quinoa toevoegen en in ca. 10-15 min met deksel op pan licht borrelend koken. Dan water afgieten, in zeef laten uitlekken, dan terug in de pan doen en met deksel op pan opzij zetten.
Na ca. 15 min sperziebonen aan curry toevoegen en nog ca. 5 min meekoken totdat ze beetgaar zijn. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.
Ondertussen limoen in partjes snijden. Quinoa en curry over borden verdelen, geroosterde kikkererwten daarover verdelen en naar smaak met korianderblaadjes garneren. Curry met limoenpartjes serveren, naar smaak boven geheel uitknijpen.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
31 juli 2014
A kiwi a day…
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
13 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –