Deze chocoladecake is heerlijk en je hormonen worden er erg blij van. Je kunt dit cakeje ten alle tijden eten en de schuldgevoelens lekker achterwege laten!
De chocoladecake is vrij van ongezonde suikers en bestaat alleen maar uit gezonde ingrediënten. De walnoten en de avocado zijn rijk aan gezonde vetten, ze ondersteunen de hormoonhuishouding en zorgen dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Daarnaast zorgt de cacao voor een energieke boost door de hoeveelheid antioxidanten.
Ingrediënten
Taart bodem:
– 1 avocado
– 1 ½ cup (350ml) dadels
– 2 ⅓ cup (500ml) walnoten
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– 2 theelepels vanille poeder
Chocoladecrème:
– 3 avocado’s
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– ⅖ cup (100 ml) honing
Topping:
– ⅕ cup (50 ml) amandelschaafsel, cacao, frambozen of een heel klein beetje poedersuiker
Bereiden
- Je begint met het maken van de taartbodem. Hak de walnoten en de dadels in grove stukken in de keukenmachine. Voeg hierna de avocado en de overige ingrediënten aan toe en mix dit geheel tot het een gladde massa wordt. Bekleed de taartvorm of cakevorm met bakpapier en giet hier het chocoladecake beslag in.
- Begin nu aan de chocoladecrème. Je doet alle ingrediënten in de keukenmachine en mix dit tot het een glad geheel wordt. Als je crème heerlijk zacht is smeer je deze uit over de taart, en je laat het vervolgens afkoelen in de koelkast. Zorg dat je de cake tenminste 3 uur met rust laat.
- De chocoladecake is klaar en je kunt nu aan de slag met de topping. Garneer het gerecht met amandelschaafsel, of iets anders lekkers naar keuze. Bon appétit!
Tip: ik doe vaak een plakje van de cake in James zijn lunchbox. Zo heeft hij iets gezonds en lekkers buiten de deur en het fijne aan deze lunchboxen is dat ze BPA en lekvrij zijn.
En wil je nog meer lekkere recepten uitproberen? Bestel dan: Gezonder met Viv!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerde berichten
27 maart 2018
Mijn powermorning, ontbijt & workout in de tuin!
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
30 september 2019
Boekentips voor in de herfst! Want lezen is heerlijk knus
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
31 juli 2014
A kiwi a day…
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
16 februari 2016
Chocolade smoothie
30 september 2015
Glutenvrije maand
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
1 juli 2016
VEGAN OREO!
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
2 augustus 2019