Romig en geurig… de ultieme publiekstrekker. Deze kokos en limoengras bouillon is adembenemend lekker!
Aantal: 2
Bereidingstijd: 10 min
Kooktijd: 25 min
Recept voor de bouillon:
- 500 ml Rude Health Coconut drink
- 250 ml bouillon
- 1-2 rode pepers
- Een paar kefir limoenbladeren
- 2 knoflooktenen
- 3-4 lente-uit, grof gesneden
- 2 citroengrasstengels
- 1 knop gember, grof gesneden
- 1 zoete aardappel of pompoen, eetbare stukjes
Recept voor de dressing:
- 2 citroengrasstengels, grof gesneden
- 1 limoen
- Scheutje olie
- Handvol koriander/ Thaise basilicum
- Optioneel: glutenvrije noedels, iets zachts zoals bonen, paksoi, groenten, asperges etc.
Methode:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de waterkoker aan.
- Laat de zoete aardappel met olie, zout en peper koken tot ze een goudbruine kleur hebben.
- Voeg 500 ml Coconut drink toe in een pan met 250 ml bouillon en breng het aan de kook.
- Zodra het kookt, voeg te chili, limoenblaadjes, citroengras, knoflook, lente-ui en gember toe en laat het sudderen voor 20 minuten.
- Maak de dressing door alle ingrediënten in een hoge snelheidsblender te halen.
- Wanneer de bouillon lang genoeg gesudderd heeft, zeef de vloeistof en doe deze terug in de pan.
- Voeg de glutenvrijenoedels en eventuele groenten toe die je wilt gebruiken en kook ze in de bouillon. Pas de kooktijd aan.
- Wanneer alles gekookt is, giet het in warme schalen en maak het af met een scheutje dressing, gesneden chili, en besprenkel het met koriander of Thaise basilicum.
OOK LEKKER: Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta.
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
20 juni 2016
3 x koffievervangers
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
21 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –