Vrijwel iedereen is ondertussen bekend met amandelpasta maar helaas geldt dit nog niet voor tahin. Je eet er waarschijnlijk wel al van zonder dat je er erg in hebt. Het zit namelijk in hummus, sterker nog: naast de kikkererwten is tahin het hoofdbestanddeel. Dus wat is het precies en hoe gebruik je het?
Tahin
Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Je kunt het vergelijken met amandelpasta maar het zijn in dit geval vermalen sesamzaadjes. En daarnaast is het dunner vergeleken met andere noten spreads. Deze spread is heerlijk over cake, bananenbrood, in smoothies en over gerechten. Naast dat het in hummus zit kun je er dus nog vele kanten mee op.
Hoe smaakt het?
Tahin smaakt hartig, licht nootachtig en daarnaast heerlijk romig en vol. Je kunt het makkelijk uit potten lepelen en de echte liefhebber kan het zelfs uitlepelen alsof het appelmoes is. Want zo lekker kan tahin zijn!
Dus hoe gebruik je het?
Gebruik het zoals jij het wil! Er zijn mensen die het door hun havermout doen en over diverse maaltijden strooien. Tahin is daarnaast ook een ideale basis voor andere sauzen. Je kunt dit bijvoorbeeld mengen met olijfolie of azijn en dit over diverse gerechten schenken. Maar het smaakt ook super op zoete lekkernijen als brownies of bananenbroden.
Waar koop ik het?
Je kunt het tegenwoordig vrijwel overal kopen. De grootste supermarkten hebben het, de Turkse groenteboer en ook de biologische winkel. Vraag de winkelier naar sesampasta en hij of zij zal je deze wijzen.
& last but not least
Tahin is rijk aan gezonde vetten, de gezonde oliën drijven vaak op de oppervlakte van de pot. Schrik dus niet als je de laag olie ziet, het is een kwestie van roeren en daarmee krijg je de substantie die je wil. Tast lekker toe!
LEES OOK: 6 redenen waarom afvallen niet lukt als je op het ketogeen dieet bent (en hoe je dit oplost).
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
12 juni 2014
Frisse juice
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
31 maart 2015
Gifvrij eten
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
25 januari 2015
Glutenintolerantie
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
20 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –